Ressourcen
Herzlichen Glückwunsch |
Im Laufe eurer Expedition hat euer Team:
0 Wasser gespart - das reicht, um 0 für ein Jahr mit Trinkwasser zu versorgen!
Insgesamt habt ihr und die anderen Teams aus eurem Land:
Gut gemacht! Ihr seid vorbildliche Wasserforscher! Überlegt euch, was ihr noch erreichen könnt. Könnt ihr euer Wissen und eure Erfahrung dazu nutzen, andere dazu zu bewegen, ähnliche Ergebnisse zu erzielen?
Mission Fortschritt | |
---|---|
Sauberes Wasser | ![]() ![]() ![]() |
Unsichtbares Wasser | ![]() ![]() ![]() |
Globales Wasser | ![]() ![]() ![]() |
Wertvolles Wasser | Bitte! |
Team des Monats | 1 |
Deine Schule hat | |
---|---|
Erreichte 2601 Personen | |
Beteiligte 791 Personen | |
Überzeugte 161 Personen, sparsamer mit Wasser umzugehen |
Su Kaşifi 'nde ekiplerin çalışmaları devam ediyor. Daha önce duyurusunu yaptığımız gibi, 17 Mayıs akşamına kadar websitesinde okul sayfalarına (makale olarak) yüklenen çalışmalar gözönüne alınarak yapılan değerlendirme sonucu finale kalan 5 okulumuz belli oldu. Buna göre Su Kaşifi finalistleri (alfabetik sırayla) şu şekildedir:
- Akhisar Mehmet Keskinoğlu Ortaokulu (Manisa)
- Bahar Yıldırım İlkokulu (İzmir)
- Çağatay Uluçay İlkokulu (Manisa)
- Şehit Yüzbaşı Ali Rıza Sadak İlkokulu (İzmir)
- Şehit Yüzbaşı Ali Rıza Sadak Ortaokulu (İzmir)
Ekipler değerlendirilirken Su Kaşifi websitesi okul sayfalarında 17 Mayıs'a kadar yayınladıkları etkinlik makalesi sayısına, etkinliklerin nasıl yapıldığının detaylıca gösterilmiş olmasına, içerik kalitesine, öğrenci katılımına, etkinliklerin okul içi ve dışı yaygınlaştırma oranına ve ayrıca aktivitelerde mümkün olduğunca kullanılmış veya geri dönüştürülmüş materyal kullanılmış olmasına, az atık çıkarılmış ve yeni malzeme tüketiminin sınırlanmış olmasına özellikle dikkat edilmiştir.
5 Ekibimizi de ayrı ayrı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz. 26 -27 Mayıs 2022 tarihlerindeki Su Kaşifi Atölye Çalışmalarında finalist ekiplerimizle biraraya geleceğimiz için heyecanlıyız!
Su Kaşifi websitesindeki etkinlikler okullar kapanana kadar açıktır ve ekiplerin tümü etkinliklerini yapmaya devam edebilirler. Öte yandan Program Destekçisi Maxion İnci Jant Grubu'nun okullarda düzenlediği Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları atölyeleri devam ediyor. Her okula, atölyeler öncesi detaylı bilgilendirme yapılmaktadır.
Sevgilerimizle,
Su Kaşifi Proje Yürütücüsü
Mikado Ekibi